Тенденциите в булчинските рокли на 2022

Редица са събитията в живота на човека, които изискват подбора на правилните дрехи, да сложи точния парфюм, да добави онзи малък моден детайл, който да придаде идеалния завършек на аутфита му.

Сватбеното тържество е едно от тях. Денят, в който двама влюбени поемат по пътя на живота, по презумпция “задължава” всеки, присъстващ на събитието, да подбере своя тоалет, както подобава.

Ако има име в света на модата, което всеки може да посочи, без дори да се замисля, то това е Коко Шанел. Проникновените и задълбочени мисли на една от най-влиятелните световни личности на XX век ще останат завинаги в историята и то не без причина.

Знаменитият дизайнер и създател на едноименната къща за висша мода казва: “Не обичам думата мода. Модата отминава, стилът остава: той е като дърво, което се обновява и развива”.

Изхождайки от думите ѝ, че “стилът е дърво, което се обновява и развива”, решихме да ви представим топ 3 модните тенденции в булчинските рокли на 2022 г., които със сигурност ще провокират интереса ви.

Както стана ясно, трендовете се променят, но стилът в тях остава. Ето защо, мили дами, е важно да  заложите на неподражаем стил, да подчертаете своята женственост и красота. Особено когато предстои сватбата ви да се превърне във филм, увековечаващ личното ви събитие за поколения напред.

Да добавим малко цвят

Противно на общоприетите схващания, че модните тенденции в сватбите следват утвърдена традиция по отношение на тоалети, декорации и други, 2022 в частност успя да ни изненада. Ако сте присъствали на подобно събитие тази година, то вероятно сте забелязали, че “естествените” тонове се появяват все по-често.

Лека-полека стилните цветни детайли се добавят, както за да “освежат” дизайна на булчинската рокля, така и към тоалетите на шаферките и гостите. Все повече цвят забелязваме и в цялостната сватбена декорация. 2022 определено може да определим като годината, която добави нотка цвят към сватбените тържества.

“Малка бяла рокля”

Като чудесен еквивалент на небеизвестната “малка черна рокля”, през 2022-ра много булки заложиха именно на семплия и стилен дизайн на тази рокля, но в бяло. Освен с уникалния си стил, късата булчинска рокля се отличава и с редица предимства, които сме сигурни, че всяка бъдеща булка прекрасно знае.

Излишно е да споемнаваме, че няма да си ви нужни хора, които да ви помагат при качване и/или слизане от автомобила и ще ви е удобно да покажете най-доброто от себе си по време на танците. Едновременно с това ще бъдете достатъчно елегантни и стилни.

Ако все пак дългата бяла рокля като от приказките е вашата мечта, помнете, че малкото “модно бижу” може да остане за след ритуала в църквата и приключването на официалната част по подписването. Факт е обаче, че късата и по-малко традиционна булчинска рокля успя да се превърне в сватбен хит на 2022 г. Дали тенденцията ще се запази и през 2023 г.? Предстои да разберем.

Флорални мотиви

Надали ще учудим някого, ако споменем, че флоралните мотиви в дизайна на булчинските рокли бяха на дневен ред и през 2022. Цветята в булчинските тоалети все така успешно продължават да придават нежност, вълшебство и романтика. Те са символ на неподражаем стил, изтънченост и красота. Сигурни сме, че непреходността им в модата ще бъде причина да ги виждаме често и през годините напред.