Използването на кинокамера при заснемането на сватбени събития се утвърди като особено популярен подход днес. Все повече видеографи прилагат кинематографични подходи при заснемане на сватбени тържества и церемонии. Това е един от най-сигурните и отличаващи се с високо качество тип продукции, отразяващи специални събития като  сватбите.

Кинематографията при заснемането на сватби минимизира всички потенциални недостатъци. Те са проектирани с идеята да се осъществява дълъг и непрекъснат запис в различни условия. Всичко за кинематографския подход при видеозаснменаето на сватби обобщаваме в следващите редове.

С какво се отличава сватбената кинематография?

Професионалното кинематографско заснемане на сватби се осъществява посредством висок клас техника и осигурява наличието на кадри от няколко различни ъгъла. Идеята на реализацията ѝ е да се постигне по-детайлно заснемане, приличащо изключително много на филмите, които гледаме по телевизията или в киното.

При наличие на качествен изходен материал постпродукцията ще превърне от тях изключително въздействаща късометражна филмова продукция. Тя ще бъде снабдена с всички екстри – подходяща фонова музика, надписи, ефекти и т.н.

Сватбената кинематография е своеoбразна форма на изкуство, тъй като много важен е начинът на заснемане на отделните детайли, моментите  по време на събитието ви и много други. Впоследствие идва и важната роля на обработващия ги, който съумява да ги подреди в най-добрата последователност, да приложи най-добрите ефекти, да подбере използваните шрифтове, послания и т.н.

Какви са предимствата на сватбената фотография?

Сред отличителните характеристики на кинематографската сватбена продукция се нареждат още редица предимства:

  • Изключителна добра оптимизация при заснемане, дори и когато се касае за условия като слаба осветеност;
  • Снимачната техника има аудиоконтроли и немалко входове, подходящи за употреба на допълнителни микрофони за постигане на отлично качество на звука;
  • Вградени ND филтри, оптимално охлаждане, дори и при интензивна употреба, както и възможност за запис на няколко носителя;
  • Широк набор от възможности при заснемане на различни формати и неговото качество според търсения резултат;
  • Високият клас техника предполага висока издръжливост на батерията, за да се осигури продължителен запис без прекъсване.

На финала на тази точка е важно да споменем, че дори и най-високият клас техника не може да компенсира липсата на професионален поглед върху заснемането. По тази причина е важно тези задачи да се делегират на професионални видеооператори.

Какви са потенциалните недостатъци на този тип сватбено видеозаснемане?

Основните недостатъци, които бихме могли да отнесем към този тип сватбено заснемане на филми, са два – по-високата цена за тази услуга и нуждата от квалификация на оператора.

Първата определено касае възползващите се от услугата. И все пак, когато говорим за сватбено заснемане, едва ли това е разходът, който си струва да спестите. Мислете за сватбения си филм като за изключително ценен спомен от сватбения ви ден.

По повод на квалификацията – не всеки видеооператор на сватбени тържества може да ви предложи такъв тип заснемане. Причините за това са свързани с нуждата от висок клас техника, която преди всичко струва пари. От друга страна – необходимостта от квалификация на оператора, както на етап видеозаснемане, така и при последваща обработка на кадрите, за получаване на красив и въздействащ сватбен филм.