Защо да промотираме бизнеса си с видео реклама?

В XXI век, когато дигитализацията, смарт технологиите и интернет са неразделна част от ежедневието на потребителите, бизнесът няма как да не инвестира в иновативни методи за рекламиране.

Типичен пример за такъв тип промоции днес представлява видео рекламата. Комуникационен инструмент, на който се доверяват много и различни компании у нас и по света, отличаващ се с ключовите си функции и предимства.

Ако все още се колебаете дали този маркетинг подход си струва, значи следващите редове са точно за вас. Обобщаваме 5 причини, които са показателни за успеваемостта на видео рекламата днес.

Видеата повишават шанса за продажби

Към какво се стреми бизнесът ви, ако не към нови клиенти, които да се превърнат в потенциални купувачи на стоките и услугите ви? Е, с качествената видео реклама можете да привлечете сериозни печалби. Изследвания сочат, че популярността на продуктова страница в сайта ви може да се увеличи с до 80%, благодарение на видео съдържанието в нея.

Видеото е ефективен инструмент и за осъществяване на директни продажби. Много потребителите гледат ревюта на продукти, които планират да купят, а такъв тип съдържание им действа проактивно. 74% от потребителите, гледали видео съдържание за конкретен продукт/услуга, преминават към директна покупка на същия непосредствено след това.

Тези данни далеч не са изненадващи. Видеото позволява на клиента да получи много повече информация в рамките на по-кратко време, благодарение на скоростта на обработка на информацията, получавана чрез комбинацията между аудио и видео. Предвид факта, че фотографиите въздействат също толкова бързо на потребителя, представете си до какви резултати могат да доведат видеата.

Видеото се отличава с висока възвръщаемост на инвестициите

При все, че заснемането и постпродукцията на рекламен видеоматериал изисква по-големи инвестиции, отколкото набор от фотографии например, видеопродукцията компенсира за това с високата си възвръщаемост.

Един рекламен видеоклип се използва за продължителен период от време. Той дава отговори на въпроси и/или и сведения за даден бранд, продукт, услуга на широка група от потенциални потребители не просто за ден, а в продължение на месеци.

Най-важният елемент от него е съдържанието, а след това на дневен ред идват фактори като качества на кадрите и аудиото. Краткостта е друго важно преимущество на видеото. Съвременният потребител бърза и вниманието му се задържа в изключително кратки срокове. С видео реклама, която не е много дълга, но същевременно въздействаща, можете да кажете на зрителите си много неща за малък отрязък от време.

Рекламното видео като фактор за доверие

Цялостната концепция по създаване на рекламен видеоклип се основава на доверие между комуникатора и получателя. То има определящо значение за успеха на вашите продажби, а и изграждане на висока ангажираност към вашия бранд и дейността му.

С арсенала си от средства, до които съвременният рекламен видеограф може да ви съдейства за създаването на перфектното рекламно видео, резултатите няма да закъснеят. Видеото дава възможност да застанете с лицето си, когато промотирате продуктите и/или услугите си. Фактът, че го правите с името и лицето си, е фактор, който неминуемо въздейства на потребителите.

Видео съдържанието е предпочитано от Google

Забелязахте ли, че последния път, когато търсихте нещо в търсачката, първите резултати бяха към връзка с видео материал? За никого не е тайна, че най-голямата търсачка в света толерира видео съдържанието повече, от който ѝ да е друг тип съдържание в интернет.

Затова си има логично обяснение. Видеата успяват да задържат потребителското внимание за по-дълго време, а Google отчита, че след като потребителите прекарват повече време на сайта ви, то значи има за какво да го правят.

С две думи, ако в страницата ви присъства видео, било то представящо конкретна категория продукти, запознаващо хората с бранда ви, историята ви и т.н., то имате значително по-голям шанс да се класирате на челните места в търсачката.

Ангажира и активизира дори и най-ленивите потребители

Ученето чрез видео се утвърди като чудесен образователен инструмент, което е показател за ефективността му. Както стана ясно, този тип съдържание се консумира изключително бързо и лесно.

Живеем в изключително забързано ежедневие и съвременният потребител цени бързината. Той иска да види продукта в действие. Това прави видеото изключително мощно средство за ангажиране и провокиране към действие.