5 свежи идеи за декориране с цветя за вашата сватба

Цветята са неразделна част от сватбените декорации, а и ред други специални събития. Приложението им е познато от векове наред. Те придават стил, елегантност и красота на ритуалната зала за подписването, в ресторанта или градината, в които ще се провеждат тържествените мероприятия по встъпването ви в брак.

Цветните декорации създават настроение. Придават празнична феерия, романтика и красота, необходими както за удовлетвореността на младоженците, така и за гостите. Служат и като отличен фон за вашите сватбени фотографии и/или видеозаснемането на вашия сватбен филм.

Водени от идеята да ви вдъхновим за това на какви флорални декори да заложите за сватбата си, в следващите редове подбрахме за вас 5 свежи идеи за декориране с цветя, на които можете да се спрете и определено няма да сгрешите.

Арките от цветя винаги са на мода

Флоралните арки са сред популярните видове декорации, реализирани с много и различни по вид цветя. Те успешно придават елегантен стил, красота и настроение, независимо дали се използват на открито, или на закрито. Със сигурност ще впечатлят гостите ви и ще се превърнат в любим фон за снимки и видео от сватбения ви ден. Както за флоралните арки, така и за всеки друг тип декоративни структури, е важно цветята да бъдат подбрани съобразно основната цветова гама на вашето събитие.

Цветни алеи по пътя към сватбения олтар

Цветните алеи са друг много популярен моден щрих, на който залагат все повече младоженци в декорацията на сватбата си. Можете да бъдете сигурни, че цветните алеи ще впечатлят гостите ви, от една страна, а от друга – със сигурност ще озарят пътя на двамата влюбени към олтара. Пътеките с цветя създават красива и романтична атмосфера, която ще бъде успешно уловена и през видео обектива на сватбения видеограф.

Централни цветни елементи за сватбените маси

Друг популярен начин да допринесете за красивата декорация по време на сватбеното ви тържество е да сложите декорация от цветя като централни елементи на масите в ресторанта. По този начин успешно ще придадете празнична атмосфера за всички гости, уважили специалния за вас ден. Флоралните декорации, предвидени за сватбените маси, могат да се проектират в много и различни стилове. За целта могат да се използват различни видове цветя, стилове, структури и т.н., подбрани съобразно сватбената тематика.

Стена от цветя

Друга много въздействаща идея за флорална декорация е стената от цветя. В последните години този тип цветни декорации се превръщат в особено атрактивни дизайнови решения. Този подход ви позволява да експериментирате по отношение на цветове, размери и видове цветя. Красива стена от цветя може да се интегрира както в закрити пространства, така и на открито, в случай че сте решили да отпразнувате сключването си в брак по този доста популярен напоследък начин – на открито в градината.

Висящ цветен монтаж

И на последно, но не по важност място, насочваме вниманието ви към тази атрактивна и едновременно с това стилна флорална декорация. Висящият цветен монтаж се вписва идеално във всеки тип сватбено тържество, предполага възможност за правене на снимки, заснемане видео и други, както за вас, скъпи младоженци, така и за вашите гости, роднини, близки и приятели. Висящият цветен монтаж е чудесен начин за реализация на персонализиран дизайн с акцент.